Kozan’da Yıllık Ortalama 250 Ton Ambalaj Atığı Toplanıyor

Kozan’da Yıllık Ortalama 250 Ton Ambalaj Atığı Toplanıyor

Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, yıllık ortalama 250 ton ambalaj atığı topladığı belirtildi.

Temizlik İşleri Müdürü ve çevre mühendisi Saycan Say; ambalaj atıklarının kaynağından toplanarak ekonomiye tekrar kazandırılması için ilçe genelinde yapılan geri dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Yapılan açıklamada Kent Konseyi’nin desteği ve AKS Çevre Dönüşüm Firması ile yürütülen ambalaj atığı toplama çalışmalarının, ilçe sınırları içerisindeki okullar, hastaneler, eczaneler, sağlık merkezleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında sürdürüldüğü bildirildi. Çalışmaların apartman bahçelerine ve alışveriş merkezi önlerine yerleştirilen toplama kutuları ile vatandaşların yoğun olduğu bölgelere ulaştırıldığı açıklandı.

 

Konu ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacı ile atık yönetim planı dahilinde evsel atık ile ambalaj atığının ayrı biriktirilmesi hususunda vatandaşlara broşürler dağıtıldığı hatırlatıldı.

 

Geri dönüşüm bilinci genç kuşaklara aktarılıyor

Bu güne kadar tonlarca atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandıran ve vatandaşları bu konuda bilinçlendiren Kozan Belediyesi, geri dönüşüm bilincini genç kuşaklara da aşılıyor. 

 

Çalışmalar kapsamında Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapan Kozan Belediyesi, ilçedeki anaokulu ve ilkokullarda ambalaj atıkları ve geri dönüşüm konulu seminerler düzenliyor. 2014-2015 Eğitim öğretim yılının başlaması ile başlatılan seminerlerde Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve çevre mühendisi Saycan Say, AKS Çevre Dönüşüm Firmasının çevre mühendisi Seçil Öztekin ile beraber öğrencilere, ambalaj atıklarının kaynağında doğru şekilde ayrıştırılmasını ve geri dönüşümün önemini aktarıyor. Çevre mühendisleri eğitimlerin ortaokul ve lise düzeyinde de devam edeceğini bildirdi.

 

Dünyada doğal kaynakların hızla tükendiğini, var olan kaynakların özenle kullanılmasının bir zorunluluk haline geldiğini belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; “Geri dönüşüm hem ekonomik olarak hem de çevresel etkiler olarak geleceğimize yapılan en güzel yatırımlardan biridir. Belediye olarak tonlarca atığı ekonomiye kazandırdık. Bu sayede binlerce ağacımızı kesilmekten kurtardık, tonlarca su ve toprağın da kirlenmesini engellemiş olduk” dedi.

 

Gelecek nesillere temiz bir toplum ve çevre kültürü bırakmak istediklerini vurgulayan Başkan Öztürk; “Düzenli olarak toplanan ambalaj atıklarının yeniden hammadde olarak dönüşümü sağlanmaktadır. Ayrıca bu hizmetin daha yaygın hale gelmesi için belediye olarak okullarımızda çeşitli eğitim seminerleri veriyor, vatandaşlarımıza da bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Belediyemizce toplanan atık miktarı yıllık ortalama 250 ton civarındadır. Geri dönüşüm aracımız haftanın 7 günü hizmet vermekte olup, duyarlı vatandaşlarımızın da destekleri ile her geçen gün ambalaj atığı toplanan noktalar artmaktadır" diye konuştu.